Baldo Pirinç
Baldo pirinç iri taneli, kokusuz, camsı ve mat görünüme sahip bir pirinç türüdür. Pişirildiğinde tane tane ayrılması, hafifliği ve yüksek su çekme kapasitesi ile genellikle pilavlık olarak tercih edilmektedir. Anadolu iklim şartlarında yılda bir kez hasadı yapılabilen baldo pirinç, Türkiye’de en çok tanınan ve tüketilen pirinç çeşitleri arasında yer alır. Basmati pirince oranla, daha tombul yapılı tanelere sahip olan baldo pirinç, önemli miktarda karbonhidrat ve protein içermektedir.
Doyurucu ve besleyici yönüyle baldo pirinç, diğer pirinç türleriyle benzer özellikler taşır. Protein, karbonhidrat, fosfor, demir, kalsiyum elementlerinin yanı sıra B1, B2, B3 vitaminleri ve düşük miktarda A ve C vitamini içerir. Ayrıca bünyesinde kas gelişiminden sorumlu sekiz farklı aminoasit barındırır.