Barbunya Pilaki

TARİF

TURAP barbunyalarımız yıkandıktan sonra, tencerede 5-6 dakika kadar kaynatılır. Başka bir tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurduğumuz soğanların üzerine, ince ince doğradığımız domatesler alınarak kavurma işlemine devam edilir. Soğan, havuçlar ve küp küp doğranılan patatesler eklenir. Domatesin pişmesine yakın, biber salçası ve Turap barbunya ilave edilir. Son olarak bir bardak su ve kesme şeker ilave edilerek pişirmeye bırakılır. Koyu telveli bir kıvam alınca, pişirme işlemi bitirilir. Üzerine limon ve kıyılmış maydonoz ile servis edilebilir.


MALZEME
Yarım kg TURAP BARBUNYA - 1 havuç - 1 patates - 1 kuru soğan - 2 domates - 1 kaşık biber salçası - 1 diş sarımsak - Zeytinyağı - Tuz - Yarım kesme şeker