Mercimek Köftesi

TARİF

1 su bardağı TURAP kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. 2 su bardağı TURAP ince bulguru, derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla ya da kapakla kapatıp mercimekler şişene kadar bekletin. Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayıp tavaya alın. Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber ve domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip bir iki taşım kaynatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyip karıştırın. Üstünü tekrar kapatın. Yeşil soğanı ve maydanozları ince ince doğrayın ve mercimek karışımın içine koyduktan sonra tuzu da ekleyip yoğurun. Nar ekşisi, limon suyu ekleyip tekrar yoğurun. Avuç içine alıp köfte haline getirip marullarla süslü tabakta sunun.


MALZEME
- 1 su bardağı TURAP KIRMIZI MERCİMEK - 1 lt. su - 2 su bardağı TURAP İNCE BULGUR - 2 adet soğan - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1,5 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay bardağı sıcak su - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 demet maydanoz - 6-7 sap yeşil soğan - 1,5 tatlı kaşığı tuz - Servis İçin Marul